Wat je moet weten!

Deze pagina is bedoeld om over een aantal zaken iets meer tekst en uitleg te geven. Voor sommigen is alles gesneden koek, voor anderen erg handig om te weten.

Marsepein of (rol)fondant
Een taart kun je bekleden met marsepein of fondant. Het verschil is dat marsepein een product is gemaakt van suiker en amandelen, waar fondant enkel een suikerproduct is en vaak ook zoeter gevonden wordt. De verhouding wordt uitgedrukt in bijvoorbeeld 1:3 (amandelen vs suiker) of 1:4 (amandelen vs suiker). Hoe meer amandelen hoe smakelijker (ook al valt er over smaak te twisten). 

Verhoudingen van marsepein
Marsepein is een van de meest geschikte manieren om een taart te bekleden. Marsepein is er in meerdere vormen, kleuren en verhoudingen. Marsepein is doorgaans houdbaar ergens tussen de 6 - 9 maanden. Bij marsepein wordt altijd een verhouding genoemd wat betrekking heeft op de hoeveelheid amandelen vs suiker.

Uitleg Marsepein verhouding;

  • Verhouding 1:1 = 50% suiker - 50% amandelen
  • Verhouding 1:2 = 67% suiker - 33% amandelen
  • Verhouding 1:3 = 75% suiker - 25% amandelen
  • Verhouding 1:4 = 80% suiker - 20% amandelen


Meer informatie over verzenden.