Taarten maken met heet weer!
Als de zon schijnt is dat heerlijk natuurlijk. Maar minder fijn is het als je met hogere temperaturen een taart wilt bekleden en versieren met marsepein of fondant. Met de volgende tips kan je met warm weer niet alleen van de zon maar ook van je taart genieten. (Voor het gemak hebben we het hier over marsepein, maar je kan natuurlijk ook fondant gebruiken).
- Heb je de luxe van een airco in huis, zet deze dan op 15’C-20’C. Dit is namelijk de ideale werktemperatuur voor marsepein.
- Heb je – zoals de meesten van ons- geen airco, zoek dan het koelste plekje van je huis op om in te werken. Met een eenvoudige tafelventilator kom je ook al een heel eind.
- Net zoals van warmte houdt je marsepeinen taart ook niet van de koelkast. Het liefst zet je een taart in een koelkast op standje 1 maar we hebben natuurlijk niet allemaal een extra koelkast tot onze beschikking.
- Zeker met warm weer is de overgang van in en uit de koelkast erg groot. Vermijd het gebruik van een vulling die in de koelkast moet als dat kan.
- Wil je toch je taart in de koelkast bewaren, doe dit dan in een kartonnen taartdoos. Wanneer je de taart uit de koelkast haalt, laat deze dan nog even in de doos. Zo is de overgang in temperatuur minder en kunnen de suikers in de marsepein niet de vochtigheid uit de lucht aantrekken. Het kan best zijn dat de taart wat gaat ‘zweten’ maar dat droogt vanzelf op, geen paniek.
- De temperatuur van je handen heeft ook invloed op je marsepein. Houd ze wat vaker onder de koude kraan om af te koelen.
- Werken met vinyl handschoenen is niet alleen hygiënisch, maar houdt ook een deel van de warmte van je handen tegen.
- Smeer wat crisco op je werkblad en je handen, dit helpt tegen het vastplakken.
- Rol je lap marsepein iets dikker uit dan je gewend bent, dan scheurt het minder snel.
- Wanneer je last hebt van een hoge luchtvochtigheid, werk dan met de ramen en deuren dicht. Plaats vochtvreters in de buurt van je werkplek (maar wel met voldoende afstand dat je materialen er niet mee in aanraking kunnen komen).
- Je kunt onder het plateau van je taart koelelementen plaatsen. Wikkel deze wel in een theedoek of iets dergelijks tegen condensvorming.
Zoals je ziet zijn er best wel wat tips om werken in echt heet weer nog draaglijk te maken. Maar het blijft soms lastig en niet ideaal. 's Ochtends vroeg is veelal het koelste moment van de dag, aan het einde van de dag voelt alles veelal al warm aan.
En misschien is de beste tip nog wel: wees geduldig, neem een koud drankje en alles zal goed komen!
Succes als je aan de slag gaat!
Meer informatie over verzenden.