Hier laten we stap voor stap zien hoe je een deze leuke valentijnstaart kunt maken. De basis van deze taart is red velvet cake met cream cheese frosting. Een lief taartje maken voor je geliefde of gewoon voor iemand waar je veel van houd!
We hebben voor de how to producten gebruikt, die we ook in een pakketje gestopt hebben waar je exact deze taart mee kan maken, inclusief bakvorm. Bekijk het Valentijnspakketje.
Een hart bakvorm van ong 20 cm, een red velvet cakemix, cream cheese frosting, een hartjes uitsteker, een cupido taartopper naar keuze en leuke wit/roze sprinkles voor op de taart. Hier kun je het pakketje bekijken.
Mix de red velvet mix volgens de instructies op het pak en vul de meegeleverde hart bakvorm tot een paar centimeter onder de rand.
Bak de red velvet cake volgens de gebruiksaanwijzing. Zorg ervoor dat de gebakken cake goed kan afkoelen van alle kanten. Ideaal is het plaatsen op een rooster wat hiervoor gemaakt is. Laat 'm afkoelen, daarna in een plastic zak en de volgende dag gaan verwerken.
Snij de cake in 2 gelijke lagen. Handigste is hiervoor een taartzaag te gebruiken, heb je deze niet gebruik dan een broodmes, voordeel van een taartzaag dat je niet scheef gaat en mooie gelijke lagen krijgt.
De strakke kant (de onderkant) wordt je bovenkant. Maak je cream cheese frosting volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Smeer de eerste laag royaal met vulling, leg de tweede laag er recht boven op . Smeer op de bovenkant nogmaals de vulling om de af te smeren je kunt uiteraard de zijkanten ook afsmeren wij hebben gekozen om dit niet te doen en de cake zichtbaar is.
Als laatste decoreer je je taart na eigen inzicht, wij hebben hartjes van musketzaad gemaakt door een uitsteker op je topping te leggen en dit met een lepeltje te vullen met musketzaad. Dit kun je herhalen waar jij de hartjes wilt hebben. Super makkelijk en een heerlijke verrassing voor je geliefde!
Plaats de taartopper op de taart door hem erin te prikken en klaar is jouw heerlijke red velvet liefdestaartje.