Met onderstaande how-to en de daarbij behorende benodigdheden is het griezelig makkelijk om zelf deze Halloween cake te maken. Volg eenvoudig de volgende stappen en verras iedereen met deze gevaarlijk lekkere triple chocolate cake.
We hebben een pakketje samengesteld met precies wat je nodig hebt om deze taart te maken om het makkelijk en voordelig te maken. Hier vind je het pakket.
Het is verstandig om minimaal een dag van tevoren de stappen 1 t/m 6 te volgen. Je decoratie heeft dan de tijd om goed uit te harden.
Stap 1: hekje van fondant
We beginnen met het maken van het hekwerk die rondom de cake komt. Kneed de bruine fondant goed door zodat deze soepel aanvoelt. Kneed vervolgens de helft van je tylose poeder erdoor. Rol de fondant uit tot een plak van ongeveer 2 a 3 mm, iets dikker dan je normaal je fondant uitrolt. Verdeel wat Crisco over je handen en ga vervolgens langs je reliëfmatje, dit voorkomt het vastplakken aan je fondant. Druk het matje gelijkmatig zo in je fondant dat het reliëf zichtbaar wordt. Bewerk hiermee de hele lap fondant.
Stap 2: hek productie
Aan de bak! Strijk eerst weer even met je crisco-hand over de hekjes uitsteker en druk deze stevig in je fondant. Doe dit 12 keer. Verwijder de overtollige fondant en laat je 12 hekjes drogen op een non-stickboard of een velletje bakpapier. Het geeft een leuk effect als je de hekjes hier en daar wat scheef neerlegt.
Stap 3: Grafstenen maken van het hekje
Dan gaan we nu aan de slag met de grafstenen en kruizen.
Kneed de grijze fondant goed door, samen met de andere helft van het tylose poeder. Neem de helft van je fondant om mee te werken, de andere helft verpak je even luchtdicht tegen het uitdrogen. Rol hier een lap van, deze mag tweemaal zo dik zijn als de bruine lap, dus zo'n 4 a 5 mm. Steek drie hekjes uit met behulp van de uitsteker. Verwijder weer de overtollige fondant en verpak deze bij de rest die je apart had gehouden.
Stap 4: Kruizen maken
Snij op vier plaatsen je hekje door, zoals je kunt zien op de foto. Het middelste stuk is nu een kruis geworden. Het rechterdeel heb je niet nodig. Het linkerdeel draai je op zijn kop, snij vervolgens rechtsonder het stukje weg, en je hebt weer een kruis. Maak op deze manier 5 kruizen.
Stap 5: Grafstenen maken van het hekje
Kneed de overgebleven grijze fondant weer even goed door en rol er een dikke lap van. Snij er een sliert uit van ongeveer 2 cm breed. Gebruik een ronde uitsteker met een diameter van 6 cm voor de volgende stap, te zien op de foto. Snij de onderkant recht af. Laat je decoratie een nachtje uitharden.
Stap 6: De cake en 'de aarde'
Bak de cake volgens het recept op de verpakking. Dit is genoeg voor een vierkante bakpan van 20 cm doorsnee. Snij de bovenkant eraf zodat je cake zo'n 6 cm hoog is. Verkruimel de restjes en bewaar deze. Naar smaak kan je de cake besmeren met chocolademousse, botercreme, ganache of wat je maar lekker vindt. Onze triple chocolate cake is van zichzelf ook al heel lekker, dus je kunt dit laatste ook overslaan.
Stap 7: Hekjes plakken op de taart en aarde strooien
Smeer de achterkant van een hekje in met een dun laagje eetbare lijm. Plak het hekje aan de zijkant van je cake. Doe dit met alle 12 de hekjes. Vervolgens verdeel je de kruimels over de cake.
Stap 8: Grafstenen beschrijven
Gebruik de stift met eetbare inkt om de grafstenen een opschrift te geven. Maak ze na zoals op het voorbeeld of bedenk zelf leuke teksten.
Stap 9: Afronden en plaatsen
Versier je cake door de kruizen en grafstenen erin te steken. Laat ze hier en daar wat scheef staan voor een griezelig effect. Verdeel ten slotte de bebloede snoep-botjes over je cake.
En smullen maar van deze griezelig lekkere cake!!