Alles over stapeltaarten

Als je echt aan de slag wilt, dan maakt je niet 1 taart maar stapel je meerdere taarten bovenop elkaar. Gewoon omdat het leuk is of omdat er een heleboel gasten zijn die allemaal een puntje mee willen eten. Hier vind je tips, producten en how to's om zelf taarten te gaan stapelen.

Tips bij het maken van een stapeltaart

1. Kies het aantal lagen obv het aantal personen. Bekijk onze Tabel Hoeveelheden om te zien hoeveel stukjes uit een bakvorm kunt halen.

2. Vergeet de dowels niet. Zorg ervoor dat je voldoende ondersteuning in de onderste lagen stopt, alleen een kartonnetje is vaak niet genoeg. Als je alles eetbaar wilt houden (wat best lastig is in deze) dan zijn er ook chocoladestokjes te koop in sommige supermarkten. 

3. Neem iets kleinere kartonnetjes. Door iets kleinere (min 2,5 cm - 5cm) kartonnetjes te nemen onder een laag zul je nooit het karton zien bij de taart. Neem dus geen 20 cm karton voor onder een 20 cm bakvorm.

4. Begin bij het aansnijden met de onderste laag. Mocht de taart nou echt te groot zijn dan hou je wat handzamere taarten over om in te vriezen of later aan te snijden.


Handige producten voor stapeltaarten

Als je een stapeltaart wilt maken, die niet meteen instort moet je een aantal producten zeker gebruiken. Een stevig (en niet te kleine) cake drum voor onder je taart, taartkartonnetjes tussen de lagen en natuurlijk de onmisbaar dowels, de heipalen in je taart!

Volg ons op Pinterest

Op Pinterest worden veel foto's en voorbeelden geplaatst van taarten. Wij houden daar ook (op thema) zogenaamde borden bij. Volg ons om je te laten inspireren. Wij plaatsen daar taarten die wij hebben gemaakt maar vooral ook voorbeelden van anderen.